Bambusová metlička je s láskou ručne vyrobená v Japonsku a je absolútnou nevyhnutnosťou pre autentickú prípravu Matchy!
Matcha čaj sa aj dnes pripravuje podľa japonskej tradície, vyšľahaním prášku vo vode vytvára metlička intenzívne zelený čaj s veľmi zvláštnou arómou. Aby ste si Matcha čaj mohli správne vychutnať, nemali by ste sa zaobísť bez našej Bambusovej metličky. Má celkovo 80 jemných štetín a vo svojej domovskej krajine sa volá „Chasen“.
Aby mohla vyvinúť svoj optimálny účinok, musíte túto metličku používať správne.
Vďaka množstvu štetín, ktorými metla Matcha disponuje, sa prášok vo vode optimálne rozloží. To zase podporuje intenzívnu a aromatickú chuť.
AKO SPRÁVNE POUŽÍVAŤ BAMBUSOVÚ METLIČKU
Používanie metličky Matcha vyžaduje trochu cviku, najprv držte metlu voľne. Najlepšie je uchytenie medzi ukazovákom a prstenníkom. Najjednoduchší spôsob, ako dosiahnuť správny pohyb, je predstaviť si W vo vode. Tento pohyb opakujete dovtedy, kým na povrchu čaju neuvidíte penu typickú pre čaj Matcha. Výsledný čaj je vzdušný a obzvlášť krémový. Hneď ako je pena viditeľná, prášok zeleného čaju je vo vode optimálne rozptýlený.
ČISTENIE BAMBUSOVEJ METLIČKY
Bambusovú metličku po čajovom obrade očistíte tak, že ju po napenení krátko podržíte pod vlažnou vodou a zmyjete posledné zvyšky čaju matcha, nesmiete ju v žiadnom prípade umývať v umývačke riadu! Vaša metlička tak zostane v dobrom stave a zachová si svoju funkciu.
Tip: Aby sa štetiny pri častom udieraní pri miešaní neodlomili, vždy predtým metličku nakrátko vložte do horúcej čajovej vody. Bambusové drevo absorbuje vlhkosť a štetiny sa stanú oveľa pružnejšie.
Hodnotenia produktu
This is the perfect blog for
Hi there to all, the contents
Pridať nové hodnotenie